SKIMCITY NA III FESTIWALU RODZINY

Skimboarding, czyli ślizg deską po wodzie

Został zapoczątkowany w latach 20-tych, na słonecznej plaży Laguna Beach przez miejscowych ratowników. Aby poślizgać się na płytkiej warstwie wody, wystarczy drewniana deska i trochę odwagi!

Chcesz rozpocząć przygodę ze skimboardingiem? Wpadaj do miasteczka skimcity.

Skimcity to miejsce, gdzie postawisz swój pierwszy krok do surferskiej przygody. To nie tylko ślizgi na specjalnym torze. Po pływaniu możesz odejść na bok i zregenerować swoje siły. Przyczepka w retro stylu, leżaki, PS4, napoje i strefa chill to Twój wślizg do wodnej zajawki..

Z ekipą skimcity jest zawsze wszystko dopięte na ostatni guzik. Zajmują się transportem, montażem / demontażem oraz obsługą i animacją toru.

A co znajdziemy w surferskim miasteczku?

oferta1#Tor do Skimboardingu

40 metrów długości i 4 metry szerokości – Tyle potrzeba, aby odtworzyć naturalne warunki dla tego sportu. Mobilny tor jest zbudowany z elastycznych, pompowanych powietrzem band oraz specjalnej folii antypoślizgowej. Wszystkie jego elementy w połączeniu z wiedzą instruktorów zapewnią bezpieczną i udaną zabawę.

#Skimboardy

oferta4Stworzone przez Riderów deski skimcity mają specjalną antypoślizgową gumę, dzięki której pewnie i stabilnie stoi się na desce. Deska gwarantuje długi ślizg i z pewnością podoła najtrudniejszym trickom. Idealnie nadają się dla początkujących graczy jak i zawodowych wodnych Posejdonów.

#Trickboardy

Jak nauczyć się równowagi i balansu? Nie potrzeba dużo. Wystarczy drewniana deska na gumowym wałku. Zabawa polega na utrzymaniu równowagi ciała tak, aby nie spaść z deski. Ćwiczymy tym rozwój motoryczny, który doskonałe służy przygotowaniom do wszelkich sportów. Nie tylko deskowych!

#Slackline

Slackline to nic innego jak 5 centymetrowa taśma, która jest napięta pomiędzy dwoma punktami (np. drzewa). Chodząc po slackline ćwiczymy wyczucie oraz równowagę własnego ciała.

#Surfponcho.

Wskocz w stylowy, surferski ręcznik, który schnie 3 razy szybciej w przeciwieństwie do zwykłych bawełnianych modeli. Ponczo jest mega przytulne, a co najważniejsze skutecznie ochroni Cię przed wiatrem i ostrym słońcem podczas wypoczynku od pływania. Do tego jest niesamowicie lekkie, wyjątkowo chłonne i zajmuje bardzo mało miejsca.

Czy skimboarding jest dla każdego?

oferta3TAK. To doskonały wstęp dla każdej osoby, która dzieli się pasją do wodnych i deskowych sportów. Przy pomocy instruktorów, którzy chętnie dzielą się wiedzą i pozytywną atmosferą, nauczysz się pływać w ok. 10 minut. Tor skimboardowy i surferski klimat wkręcą Cię maksymalnie i utrzymają emocje na wysokim poziomie. Skimcity to także szansa na aktywny plażowy chillout.

Nauka ślizgania na skimboardzie i trening na trickboardzie pozwolą Ci poćwiczyć równowagę oraz sprawdzić swoje siły. To aktywność dobra dla każdego, na każdym poziomie zaawansowania – warto więc zawitać do miasteczka Skimcity.