Rodzinna Klubokawiarnia Praska

Od lutego 2017 roku na warszawskiej Pradze Północ prowadzimy Rodzinną Klubokawiarnię Praską. Inicjatywa poprzez szereg zajęć, pomoc specjalistyczną, aktywności, różnorodne wydarzenia integruje rodziny oraz seniorów, pomaga w trudnościach opiekuńczo-wychowawczych lub związanych z procesem starzenia, wspiera rozwój emocjonalny, rozwija edukacyjnie jednocześnie zapewniając miejsce do spotkań i zabawy.

Wspiera przez to wzmacnianie więzi rodzinnych i międzyludzkich wśród społeczności dzielnicy oraz seniorów, angażuje beneficjentów projektów i lokalną społeczność w działania i rozwój Rodzinnej Klubokawiarni Praskiej.

RODZINNA KLUBOKAWIARNIA PRASKA to inicjatywa pełna domowej i serdecznej atmosfery, ciepła i zapachu kawy i herbaty, kakao i gofrów. To również niezobowiązująca przestrzeń, miejsce zabawy, pomocy i zajęć dla całych rodzin i seniorów.

Twoje wsparcie pomoże nam rozbudować ofertę bezpłatnych zajęć dla potrzebujących rodzin.

Włącz się w pomaganie.

Kliknij i buduj z nami więzi rodzinne.

Aktualnosci związane z projektem

1. Południe z Animuszem: o niezobowiązującej przestrzeni klubowej, miejscu pomocy i zajęć dla rodzin. Agnieszka Tobota i Marcin Styczeń w Radio dla Ciebie
  2. Informacja prasowa w sprawie tworzenia nowego miejsca społecznego: „A.R.T. W ŚWIETLICY”